Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι συνέβη στον Παράδεισό μας;

Τι θα μπορούσε να υπάρχει πίσω από την Πύλη του Παραδείσου, εκτός από τα κομμένα δέντρα του σκίτσου του Μ.Κουντούρη; Για ποιον λόγο τελικά διώχτηκαν οι Πρωτόπλαστοι;
Οι ζωγραφικές απαντήσεις των παιδιών, και τα σχόλιά τους, βείσκονται εδώ:

Γιάννης Α.:  "Εμφανίζεται ένα μεγάλο τσουνάμι και μέσα σε αυτό εμφανίζονται κι άλλες καταστροφές"


Χρήστος Τσ.: "Η καταστροφή που προκάλεσε ο Αδάμ και η Εύα"


Μαρία Μ.: "Σε αυτό το σκίτσο έχω ζωγραφίσει εργοστάσια τα οποία ρυπαίνουν το περιβάλλον... και αμάξια, ξερά δέντρα, σπίτια, τα οποία για να φτιαχτούν μόλυναν πολύ τον κόσμο..."

Σοφιάννα Παξιμαδάκη: "Ονειερυτήκαμε τον Παράδεισο, τον βρήκαμε σε μια όμορφη παραλία κοντά στο δάσος μακριά από το τέρας της πόλης, πήραμε τη σκηνή μας και τα κατάλληλα εφόδια για να κατασκηνώσουμε. Απολαύσαμε τη φύση, πετάξαμε όσα φάγαμε, ανάωαμε το βράδυ φωτίτσα για να ζεσταθούμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε τον έλεγχο και μετά φύσηξες, Θεούλη μου, και παρέσυρες τα σκουπίδια μας και τα σκόρπισες παντού και τ απήγες στη θάλασσα, τη φωτιά μας την φούντωσες και τα δέντρα άρχισαν να καίγονται. Εμείς φταίμε, Θεούλη μου; Μα πού να το φανταστούμε; Μην μας διώξεις στην κόλαση. 
-Δεν σας διώχνωωω στην Κόλασηηη, η Κόλασηη σας βρηηήκεεε."


Σμαράγδη Α.: "Αυτό το σκίτσο απεικονίζει εργοστάσια τα οποία με τον καπνό τους μολύνουν το περιβάλλον. Ακόμα υπάρχουν αμάξια, σπίτια, ξεραμένα δέντρα και ένα μολυσμένο ποταμάκι"


Μαρία Χ.: "Η τσιμεντούπολη στο μεγαλείο της. Όταν ο άνθρωπος βάζει την τέχνη του"

 Στέργος Σ.: "Σε αυτό το σκίτσο υπάρχουν αυτοκίνητα και εργοστάσια πουμολύνουν το περιβάλλον. Υπάρχουν και ξενοδοχεία"


 Φραντζέσκο Ζ.:

 Φραντζέσκο Ζ.: "Αν συνεχίσουμε έτσι, η Γη που ήταν ένας Παράδεισος θα γίνει μια ΚΟΛΑΣΗ"
 


Δημήτρης Κ.: "Σε αυτό το σκίτσο έχω προσθέσει ένα εργοστάσιο που μολύνει το περιβάλλον, ξηρασία, πετρελααιοκηλίδες, ξερά δέντρα και ένα μολυσμένο ποταμάκι"


Αντώνης Κουντούρης: "Το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού"

Νίκη Τζ.:



Σαββίνα Μ.:



Μαρία Γ.: "Θάλασσα = χωματερή?"

3 σχόλια: